سومین نشست خبری ترجمان دانش طرح‌های پایان یافته 1403 برگزار شد.

2 بهمن 1403

سومین نشست خبری ترجمان دانش اول بهمن ماه در موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس برگزار گردید. در این نشست نتایج کاربردی 8 طرح اثرگذار پایان یافته مربوط به سال 1403 در حضور اصحاب رسانه توسط مجریان طرح مطرح شد.
اولین طرح توسط خانم دکتر روانی‌پور با موضوع اعتیاد به اینترنت در دختران نوجوان مطرح شد. نتایج این طرح نشان‌دهنده ارتباط بین اعتیاد به اینترنت با اضطراب، استرس، افسردگی و افت تحصیلی بود. در این راستا می‌بایست آگاهی نوجوانان را در این زمینه افزایش داد.
طرح دوم مربوط به اثر استفاده از عصاره انار بر بیماری کبد چرب غیر الکلی بود. دکتر امامت مجری این طرح بیان کردند که استفاده از بخش‌های مختلف انار به خاطر داشتن آنتی‌اکسیدان به بهبود بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می‌کند.
سومین طرح درباره بیماری‌های متابولیک در سالمندان بود. این طرح توسط دکتر افراشته ارائه شد. در این طرح به بیان راهکارهایی جهت کم کردن عوارض بیماری‌های متابولیک پرداخته شد.
طرح بعدی بررسی مقادیر آمین های آروماتیک در گرد و غبارهای ته نشست شده در کافه های قلیان و سیگار بود که توسط دکتر ارفعی‌نیا مطرح شد. در این طرح بیان شد که شیوع استعمال قلیان در جنوب ایران به ویژه در استان‌های بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و فارس به طور قابل توجهی بالاست. دود قلیان حاوی ترکیبات شیمیایی و آلاینده‌های متعددی است که می‌تواند به سلامت انسان آسیب برساند (حاوی بیش از 7000 ماده شیمیایی است که حداقل 70 نوع از آن‌ها سرطان‌زا هستند). در این مطالعه استراتژی‌هایی جهت کاهش مصرف دخانیات پیشنهاد ش د که به شرح زیر بودند: محدودیت دسترسی به محصولات دخانی، افزایش مالیات دخانیات، اجرای قوانین منع استعمال در مکان‌های عمومی، برنامه های آموزشی مبتنی بر مدرسه، تشویق به خانه های بدون دود، بهره‌گیری از اپلیکیشن‌ها و فناوری‌های نوین برای کمک به ترک دخانیات، تأسیس مراکز مشاوره و درمان برای افرادی که قصد ترک دخانیات دارند.
طرح پنجم توسط دکتر برازش مطرح شد. این طرح در مورد بیماری کالاآزار که در سگ‌های نگهداری شده در پناهگاههای مخصوص سگ بررسی شده، صحبت شد. در بررسی انجام شده 42 درصد از سگهای مورد مطالعه حداقل یکی از علایم بالینی مرتبط با عفونت کالاآزار را داشتند. بوده این مورد می تواند یک زنگ خطر مهمی برای سیاست گذاران و دست اندرکاران سیستم های بهداشتی منطقه باشد و لذا اقدامات و تدابیر اورژانسی و همه جانبه از جانب برنامه ریزان و مسئولین بهداشتی منطقه را می طلبد تا قبل از اوج گرفتن چرخه زندگی انگل بین مخازن و ناقلین موجود در منطقه و انتقال بیماری به افراد ساکن، نسبت به پیشگیری و کنترل بیماری اقدامات ضروری صورت بگیرد.
طرح بعد توسط خانم جوکار درباره بررسی وضعیت ماکروپلاستیک ها در سواحل خلیج فارس استان بوشهر در سال 1401 بود. نتایج حاکی از آلودگی گسترده ته سیگار و ماکروپلاستیک در مناطق مورد بررسی بود. در این راستا پیشنهاد به آموزش شهروندان، تشویق به اقدام داوطلبانه، تسهیل جمع آوری پلاستیک ها و ته سیگار ها و اجرای قوانین و همچنین  مدیریت پسماندها شد.


طرح هفتم در خصوص ارتباط بین سطح ویتامین D با عوامل خطر قلبی-متابولیک و چاقی ناحیه ای در سالمندان ایرانی بود. این طرح بر روی سالمندان شرکت‌کننده در طرح کوهورت انجام شد. در این مطالعه تنها 34 درصد میزان کافی از ویتامین D را داشتند. برای حل این مسئله پیشنهاد به ترویج مصرف مکمل‌های ویتامین D، پایش سطح ویتامین D در گروه‌های پرخطر، مطالعات بیشتر برای بررسی اثربخشی مکمل‌های ویتامین D و آموزش و آگاهی‌سازی عمومی شد.
آخرین طرح درمورد اثربخشی مصرف خوراکی بابونه بر وضعیت اضطراب بود. در این طرح بیان شد که اگرچه بابونه ی خوراکی به بهبود اضطراب در گروه های مختلف از جمله زنان در دوران قاعدگی، افراد دارای اختلال خواب و بیماران در مرحله ی بهبودی از بیماری های روانی کمک می کند، استفاده از آن در دوره ی بارداری نتایج منفی بر نوزاد نشان داده است.


کلمات کلیدی:
نشست.خبری     طرح.پایان.یافته     ترجمان.دانش    

تاریخ بروز رسانی:   7 بهمن 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >